Costa rica är mer än ett resmål det är en upplevelse. Detta lilla land i Centralamerika mellan Nicaragua i norr och Panama i söder med sin fantastiska natur ger din resa ett minne för livet.

Costa rica kombinerar vackra stränder, exotiska vandringar i djungeln och shopping. Inom landets gränser kan man finna vulkaner, mystiska skogar och vackra floddalar. Costa Rica är ett väldigt litet land sett till ytan men representerar ett enormt utbud av djurarter. Faktiskt mer en halv miljon olika djur och plantor finns att upptäcka. Vilket innebär att i Costa Rica finns omkring 4% av jordens alla arter.

Att resa till Costa Rica är bäst under december till april, då denna är den torraste månaderna, under april till december är klimatet betydligt blötare. Klimatet är dock varierande även under torr-månaderna och det kan vara värt att ha med sig kläder för alla typer av överraskningar som väntar.

Costa Rica är ett stillsamt land och har ibland kallats för Schweiz motsvarighet i Centralamerika. Landet har över 60 år av lugn och fred. Utbildningen är väl etablerad precis som den förväntade livslängden på 78 år. Landet lockar även utländska arbetare även från västvärlden som t.ex. USA. Just genom att landet är välskött.

Huvudstaden San José ligger centralt i landet omgiven av hög bergstoppar, staden har ca 350.000 invånare i centralorten och omkring 2 miljoner i storstadsområdet vilket kan jämföras med Stockholm.

Costa Rica är ett härligt resmål som lockar allt fler turister från världens alla hörn, både jul och påsk är generellt fullbokade väldigt tidigt. Övrigt tider mellan december och april är det generellt sett relativt enkelt att hitta resor och hotell till bra priser.

Du kan läs mer om resor till Costa Rica hos Kenzan Tours.

Spännande Costa Rica väntar som remål
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *